Сонин форум о вышивке в Украине

Сонин форум о вышивке в Украине

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 26.08.2026 - 00:32:23
Страницы:  1  

Вологостійкий гіпсокартон для мокрих зон

СообщениеАвтор

Подскажите, пожалуйста, чем отличается вологостійкий гіпсокартон від звичайного? Чи варто використовувати його у ванній та кухні, чи це пустий витрата грошей?

-------------------------------------------------
деньги в руки будут звуки.....

АнуЫЫЫх

Критик

Статистика:
30.12.25 - 00:00:42 Сообщение # 1
RE: Вологостійкий гіпсокартон для мокрих зон

Це зовсім не марнування. Звичайний гіпсокартон поглинає вологу як губка і починає проседати через місяць-два, особливо в зонах біля мийки чи унітаза. Вологостійкий гіпсокартон обробляється спеціальними антифунгіцидними добавками і має гідрофобізовану поверхню, що запобігає утворенню цвілі. У мене в ванній встановлений звичайний гіпсокартон років п'ять тому, і за хвилю він почав деформуватися і набухати. Якби я знав про вологостійкий варіант, то зекономив би нерви та гроші на переробці

Marisha03

Критик

Статистика:
30.12.25 - 00:47:04 Сообщение # 2

Цитата:
Це зовсім не марнування. Звичайний гіпсокартон поглинає вологу як губка і починає проседати через місяць-два, особливо в зонах біля мийки чи унітаза. Вологостійкий гіпсокартон обробляється спеціальними антифунгіцидними добавками і має гідрофобізовану поверхню, що запобігає утворенню цвілі. У мене в ванній встановлений звичайний гіпсокартон років п'ять тому, і за хвилю він почав деформуватися і набухати. Якби я знав про вологостійкий варіант, то зекономив би нерви та гроші на переробці
Я теж використовував вологостійкий у своїй кухні і не пошкодував. Матеріал справді більш стійкий до дії вологи та перепадів температури. Однак важливо мати на увазі, що гідрофобізація - це не панацея. Все одно потрібна якісна вентиляція в приміщенні та використання якісних герметиків у швах. Якщо шукаєш детальну інформацію про різні типи матеріалів і їх особливості, рекомендую заглянути на https://proremont.tech/category/instrumenty-ta-materialy/ там є багато статей про властивості різних варіантів гіпсокартону та рекомендації щодо його застосування в різних приміщеннях

kisA.net

Критик

Статистика:
30.12.25 - 01:18:31 Сообщение # 3
Безопасность гелевых бластеров : Предыдущая темаСледующая тема: набор для подвеса светильника
Страницы:  1  

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники

Built with: XenForo 2.19